Teamwerkdag voor management en besturen

‘Kunst zei u?’ ‘Nee daar hebben we binnen onze organisatie geen tijd en interesse voor. Ik zou niet weten wat de toegevoegde waarde voor ons team zou kunnen zijn.’

Als beeldend kunstenaar denk ik daar natuurlijk heel anders over. Sterker nog, ik denk dat bedrijven en organisaties veel inspiratie laten liggen die voor hun van groot belang zou kunnen zijn.

Mijn droom om juist met deze doelgroep te mogen werken ben ik aan het realiseren door mijn nieuwe samenwerking met Debby Jansen. Debby is een voormalig Rabobankdirecteur met een bedrijfskundige achtergrond en is ervaren coach en trainer.

We hebben onze kwaliteiten en dromen gebundeld en een mooi concept ontwikkeld voor een Teamwerkdag in Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller Müller museum. Download hier onze folder. http://bit.ly/1PzYTnk

De kunstgeschiedenis leert ons dat kunstenaars in staat zijn, om, vaak al in een vroeg stadium, maatschappelijke vraagstukken vorm te geven en toegankelijk te maken. Kunstenaars werken buiten de vastomlijnde structuren en kijken op een andere manier. Zij zijn als geen ander in staat om met een ruimere blik naar vraagstukken, processen en teams te kijken en hebben het vermogen om op onconventionele wijze aan de slag te gaan die tot nieuwe resultaten leiden.

brochure blik op teams-2

workshops in het Nationale Park De Hoge Veluwe

In het kader van het Van Gogh jaar geeft Hardop Kijken dit jaar negen workshops in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Aanmelden is binnenkort via de site van het park https://www.hogeveluwe.nl/ mogelijk.

Kijken en tekenen. Emoties in de landschappen van Van Gogh

Een verrassende leuke en leerzame workshop, die het bezoek in het park en museum extra bijzonder maakt.

Talent voor tekenen is niet nodig, iedereen die een unieke ervaring zoekt kan meedoen!

Een workshop waarin je door middel van eenvoudige tekenopdrachten anders naar het landschap leert kijken. Je leert dat je kunt ‘kijken met denken’ en ‘kijken zonder denken’. Want zien en denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat we zien krijgt direct betekenis in ons hoofd. En wat nou als je deze betekenis loslaat? Dan gebeurt er iets heel bijzonders en zie je een andere werkelijkheid. Je ontdekt de schoonheid van vormen, licht en donker en lijnen.

Van Gogh was net als vele andere schilders een meester in het kijken. Hij combineerde dit talent met zijn eigen handschrift, zijn stijl. We herkennen allemaal zijn emotionele lijnen en verftoetsen. Maar net als Van Gogh heeft iedereen een eigen handschrift, deze is uniek. In de workshop leer je naast het kijken ook je eigen handschrift te gebruiken voor het maken van een tekening.

Met een kleine groep trekken we met vissersstoeltjes en tekenspullen er op uit. Je gaat op een paar prachtige plekken in het park een eenvoudige opdracht uitvoeren. Je werkt met houtskool op papier. Na de workshop kijk je met andere ogen en een frisse blik naar de schoonheid van het park én de schilderijen van Van Gogh. De tekeningen die je maakt mag je natuurlijk ook meenemen.

Data: zondag 26 april, 3 mei, 31 mei, 14 juni, 21 juni, 12 juli, 19 juli en 6 september 2015

workshop hoge veluwe 046

Basisonderwijs

IMG_5869In 2014 heb ik op veel basisscholen in de regio Zevenaar, Duiven en Westervoort lessen gegeven en eigen projecten mogen realiseren in opdracht van Het Element www.het-element.nl/ Op de Pieter Brueghelschool in Arnhem heb ik voor de tweede keer de Cultuurweken vormgegeven en uitgevoerd. Dit jaar samen met Carolina Agelink. We zijn al weer druk met de voorbereidingen voor het volgende schooljaar. IMG_5681

IMG_5572P1140247IMG_2765IMG_5154

Start nieuwe cursus na de zomervakantie

In het najaar van 2014 gaan er weer 2 cursusgroepen van start. De cursus bestaat uit verschillende lessen/workshops en vinden plaats in ‘t Huukske in de wijk Lombok in Arnhem. In beide groepen is er ruimte voor nieuwe deelnemers.

Zaterdagochtend 10.00 tot 12.00 uur                                                                                                                                             Data: 23 aug, 20 sept, 11 okt, 15 nov en 13 dec.

Donderdagavond 19.30 tot 21.30 uur                                                                                                                                              Data: 4 sept, 25 sept, 16 okt, 6 nov, 27 nov en 18 dec.

Neem voor meer informatie contact op.

Klanten

Een overzicht van werkzaamheden in het verleden

-Workshop BronvoorOnderwijs                                            www.bronvooronderwijs.nl

-Lezing ‘filosoferen met kinderen’ voor ICC bijeenkomst Westervoort

-Lezing ‘filosoferen met kinderen’ voor ICC bijeenkomst Duiven

-Diverse workshops in trainingen voor deelnemers van het Dr. Leo Kannerhuis Doorwerth

-Fotografie op alle BS Scholen in de Gemeente Zevenaar in opdracht van Het Element www.het-element.nl

-Concept en uitvoering project ‘Engelse Week’ BS Het Veer in Duiven

-Concept en uitvoering CultuurWeken BS Pieter Breughelschool Arnhem

-Workshop Communicatiedag communicatieadviseurs Gemeente Amsterdam

-Training leerkrachten van basisschool De Arabesk Arnhem                      www.basisschool-de-arabesk.nl

-Teambuilding Gedragswetenschappers van het ministerie van Defensie in de beeldentuin van het Kröller Müller Museum

-Teamuitje Stuurgroep Hoge Veluwe Loop in het Nationale Park de Hoge Veluwe

-Teambuilding rondleiders Jachthuis Sint Hubertus Nationale Park de Hoge Veluwe www.hogeveluwe.nl

Teambuilding Dr. Leo Kannerhuis Doorwerth
www.leokannerhuis.nl
Teambuilding De Gelderse Roos Arnhem
www.degelderseroos.nl
Teambuilding managementteam St. Franciscus Ziekenhuis Rotterdam
www.sfg.nl
Diversen projecten, lessen en adviezen BS Heijenoordschool Arnhem
www.heijenoordschool.nl
Workshops fotografie in het Kröller Müller Museum van Niek Michel voor middelbare scholieren
www.niekmichel.nl