Werkwijze

Ingrid van Aert info@hardopkijken.nl

Mijn workshops zijn een oefening in anders kijken, in ‘kijken zonder denken’. Deelnemers ervaren dat betekenis van dat wat zij zien, in hen zelf zit. Deze oefening biedt de mogelijkheid om onze kaders, onze vaste kijk-, werk- en leefpatronen te ontdekken. Tevens creëert ze ruimte voor de blik van anderen en verbindt ze mensen met verschillende zienswijzen.  >

rasterWerkwijze
 

Ik ga op zoek naar het handschrift en daarmee de oorspronkelijkheid van elk individu. Die is interessant en de moeite waard en een unieke aanvulling op het geheel waar we onderdeel van zijn. Een team is een goed team als het bestaat uit individuen met een eigen stijl en kwaliteit en elkaar aanvult en inspireert met deze originaliteit.

Tekenen en schilderen zijn een ‘tool’ waarmee we werken om onszelf anders te leren kijken. Bij tekenen en schilderen denken we meestal aan mooie artistieke beelden. Toch gaat het niet over iets goed of moois kunnen maken. Om anders te leren kijken ga je actief aan het werk door een notitie te maken van wat er te zien is. Het resultaat is daarbij van ondergeschikt belang. Mooie dingen worden niet gemaakt, die ontstaan.

Ik werk altijd vanuit en met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis.